Hârtii fotografice alb-negru

Fomabrom

FOMABROM este o hârtie fotografică alb - negru universală pe suport baritat. Emulsia de halogenură de argint conferă o tonalitate neutră imaginii argentice obţinute prin prelucrare. Hârtia asigură obţinerea  unei game largi de semitonuri, de la alb strălucitor la negru profund. Sensibilitatea hârtiei permite utilizarea unor deschideri mici ale diafragmei în cazul realizarii unor formate mari.

FOMABROM se produce pe un suport cu gramaj de 235 g/mp, cu o suprafaţă lucioasă sau mată şi în patru gradaţii de contrast: moale (S), special (Sp), normal (N) şi contrast (C).

Fomabrom Variant III

FOMABROM VARIANT III - este o hârtie fotografică alb-negru cu contrast variabil. Contrastul poate fi modificat pe un domeniu larg de la extramoale la extracontrast prin utilizarea de filtre de culoare. Hârtia, ce poate fi utilizată la obţinerea de fotografii în scopuri comerciale, artistice sau de amatori, este produsă pe un suport baritat lucios sau mat.

Fomaspeed

FOMASPEED este o hârtie fotografică alb-negru pe suport polietinat (RC) pentru utilizare universală. Prin introducerea în emulsia fotografică a unor acceleratori de prelucrare şi de înălbitori optici se obţine o strălucire ridicată a suprafeţei hârtiei şi o viteză mare de developare. Sensibilitatea ei ridicată permite utilizarea unei diafragme mici chiar şi în cazul măririlor de mari dimensiuni (de ex. pentru expoziţii, panouri iluminate, etc.).

FOMASPEED este produsă cu o suprafaţă lucioasă, mată sau satinată, în trei gradatii de contrast: moale (S), normal (N) şi contrast(C). Sensibilitatea tuturor gradelor de contrast este aceeaşi, permiţând schimbarea gradului de contrast fără dificultate.

Fomaspeed Variant III

FOMASPEED VARIANT III este o hârtie fotografică cu contrast variabil, pe suport polietinat. Hârtia are un domeniu de contrast de la extra-moale la extra-contrast, ceea ce permite obţinerea unor reproduceri de o înaltă calitate chiar după negative cu un grad de contrast foarte scăzut sau foarte ridicat.

Prin introducerea unor polimeri în stratul de emulsie s-a obţinut o mai bună planeitate a hârtiei precum şi o densitate de negru ridicată. Hârtia este destinată fotografiilor pentru amatori, profesionişti sau pentru scopuri comerciale, precum şi pentru alte aplicaţii. FOMASPEED VARIANT III se produce pe un suport de hârtie polietinată (RC) cu o suprafaţă lucioasă sau mată.

Fomalux

FOMALUX este o hârtie fotografică cu contrast variabil pe suport polietinat (RC) destinată în special pentru realizarea de portrete şi a unor lucrări similare. FOMALUX se caracterizeaza printr-o bogată scală de semitonuri, o dulce reproducere a luminii şi printr-un negru saturat.

Datorită sensibilităţii scăzute conferite de emulsia de clorură de argint utilizată la producerea ei, hârtia este în special destinată copierii în contact, dar se poate utiliza şi la reproduceri cu aparate de mărit